De Lijn Schuilhuisjes Vlaanderen

Schuilhuisjes voor Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Fabrique ontwikkelde de nieuwste generatie schuilhuisjes voor het Vlaamse openbaar vervoer. Een volledige familie van haltemeubilair: schuilhuisjes in diverse configuraties, zitmeubilair, afvalbakken en statische en dynamische reisinformatie. Dit gebeurde in het kader van een Europese aanbesteding, in samenwerking met Epsilon nv, de Belgische producent van signs, displays en haltevoorzieningen. Epsilon heeft al een sterk portfolio waarbij ze al vele steden en provincies in Nederland voorzien hebben van moderne en comfortabele haltevoorzieningen.
Bijzonder is dat de nieuwe schuilhuisjes feitelijk de opvolgers zijn van de schuilhuisjes die Fabrique en Epsilon in 2002 en 2009 al ontwikkelden voor de Lijn, waarmee alle opgedane ervaringen in het ontwerp van het nieuwe model konden worden meegenomen. Zo is met deze schuilhuisje de toekomst naar het nu gehaald.
De modules zijn zo ontwikkeld dat ze autonoom verlicht zijn, gebruikmakend van de modernste LED en zonne-energie.
Alle producten werden ontwikkeld vanaf het marketingconcept tot en met engineering en productie-implementatie. De jarenlange samenwerking met Epsilon zorgde ervoor dat gezamenlijk een bijzonder flexibel en kostprijsvriendelijk resultaat werd bereikt.

De schuilhuisjes zijn sinds deze zomer te bestellen door de Vlaamse gemeenten, waarbij een subsidie van de Vlaamse overheid ervoor zorgt dat de aanschaf prijs voor de gemeenten sterk wordt gedrukt. Bovendien zijn er sinds deze generatie ook varianten beschikbaar met Poly carbonaat wanden, om vooral daar waar met regelmaat een ruit sneuvelt deze beter bestand te maken tegen deze vorm van vandalisme.

Ok zijn is er een ruime variatie in breedtes en dieptes te verkrijgen om daar waar het nodig is voldoende schuil capaciteit voor de reiziger te bieden, of daar waar het trottoir smal is er ook een smalle variant van deze halte accommodatie geplaatst kan worden.

Familie Versie 2 De Lijn 02

De_Lijn_2016

De_Lijn

De_Lijn_Fabrique_Hoek

De_Lijn_Type_A

De_Lijn_Type_D

De_Lijn_Type_E

De_Lijn_Type_F