Prototype The Ocean Cleanup onthuld

Het prototype van The Ocean Cleanup Barrier voor in de Noorzee is vandaag onthuld.

Erwin Zwart van Fabrique Computer Graphics heeft eerder dit jaar al visualisaties gemaakt voor The Ocean Cleanup. Deze impressies zijn gebruikt om het prototype van de grond te krijgen om het systeem te kunnen testen in de zware weerscondities van de Noordzee. Deze condities zijn veelal zwaarder dan die in de Grote Oceaan. Ook de twee hoofdpartners van The Ocean Cleanup, Koninklijke Boskalis Westminster en de overheid, vertegenwoordigden de onthulling.

Het prototype is een 100 meter lang segment van de barrière die zal worden toegepast in de Grote Oceaan. Deze barrière zal de plastic soep, ofwel de Great Pacific Garbage Patch, moeten opvangen. Met name de overlevingskansen van het systeem zal worden getest in de Noordzee, waarbij het opvangen van plastic nog geen prioriteit heeft. Het prototype is dan ook uitgerust met sensoren om elke beweging te monitoren.

De eerste testen voor de Ocean Cleanup vinden deze week al plaats om vervolgens in 2017 in de Grote Oceaan de testen voor te zetten. In 2020 staat het gepland om op grote schaal ingezet te worden.

Prototype Ocean Cleanup artist impression

Prototype Ocean Cleanup

Artist impression

Prototype Ocean Cleanup

Artist impression

Prototype Ocean Cleanup

Artist impression

Prototype Ocean Cleanup

Fietslift Jack, verticaal fietsparkeren

De sympathieke oplossing voor veilig, gemakkelijk en ruimtebesparend verticaal fietsparkeren heet Jack. Deze verticale fietsenstalling is ontwikkeld voor en in samenwerking met Stiels.

De Jack is zeer geschikt voor kleine en relatief lage ruimtes, zoals garages, parkeerkelders, winkelpanden en buurtstallingen. Montage tegen de wand of vrijstaand op speciaal montageframe.
Ruimtebesparend (ruim 40% besparing t.o.v. horizontaal stallen) en wegklapbaar.
Geen krachtsinspanning nodig, geschikt voor groot en klein en ook voor bijna alle fietsen. De montage is eenvoudig en hij is onderhoudsarm.

In openbare stallingen waar weinig ruimte is of die te laag zijn voor dubbellaags fietsparkeren, is verticaal fietsparkeren met Jack een uitstekende oplossing. Denk aan parkeergarages en aangepaste winkelpanden. Door bestaande ruimtes toegankelijk te maken voor fietsparkeren vermindert het beslag dat geparkeerde fietsen leggen op de openbare ruimte.

Voor bedrijven kan het onderdeel zijn van een bedrijfs-fietsprogramma, voor dienstfietsen, maar ook voor fietsenwinkels (meer fietsen in de winkel), OV-fiets, buurtstallingen en fietskelders in appartementencomplexen.

En ook thuis is de Jack ruimtebesparend. Alle fietsen tegen de wand: minimaal ruimtebeslag, nooit meer eerst andere fietsen wegzetten, gemakkelijk voor jong en oud.

Fietsparkeren Jack fietslift wandmodel en frame

Stiels verticaal fietsparkeren

Jack fietslift wandmodel

Stiels verticaal fietsparkeren

Jack fietslift wandmodel

Stiels verticaal fietsparkeren

Jack fietslift voor thuisgebruik

Stiels verticaal fietsparkeren

Industrieel ontwerpbureau bezoeken – Delft On Stage

Een kijkje in de keuken van een industrieel ontwerpbureau

Gister hebben wij leerlingen van verschillende VMBO scholen in Delft een kijkje laten nemen in de keuken van een industrieel ontwerpbureau.
Deze leerlingen hebben zoveel mogelijk gezien wat wij op een dag doen en wat voor producten we ontwerpen.
Waarna we ze zelf natuurlijk ook de kans hebben gegeven om hun creativiteit te gebruiken en ze zelf leuke producten hebben ontworpen.

Wij hopen dat we ze enthousiast hebben kunnen maken voor dit vak en wie weet dat we ze over een aantal jaar weer terug zien als stagiair of collega!
Met dank aan Delft on Stage voor het organiseren van deze dag.

Ontwerpbureau_Fabrique_2016_01

Ontwerpbureau_Fabrique_2016_02

Ontwerpbureau_Fabrique_2016_03

Kiosko, openbaar toilet en kiosk inéén

Kiosko & Aseo, Kiosk & Toilet

De Kiosko is in beginsel voor de Spaanse markt ontwikkeld. SaniTronics gaf Fabrique Public Design de opdracht deze te ontwerpen en er een presentatie film van te maken. In Spanje is deze combinatie van een kiosk met een zelfreinigend openbaar toilet van SaniTronics goed ontvangen. Ook voor de Nederlandse markt zien wij mogelijkheden. De buitenzijde van het ontwerp kan volledig naar wens uitgevoerd worden. Openbare toiletten zijn op vele locaties gewenst, zeker langs de drukke stranden. De gebruiker wenst vooral een schoon en droog toilet. Dit toilet van Sanitronics loopt dan ook ver vooruit op menig andere toiletten. Na elk gebruik wordt het toilet automatisch geheel gereinigd en blijft er een schone en ook droge vloer achter. Zeer hygiënisch en prettig voor elke gebruiker. Het technische schoonmaak systeem van dit kiosk toilet is goed te zien in de onderstaande Vimeo animatie.

Naar gelang de wensen is dit toilet geschikt gemaakt voor minder validen en eventueel ook voor het te kunnen verschonen van baby’s. Meerdere betaal opties zijn mogelijk inclusief de laatste digitale mogelijkheden.

De Kiosko is een mooie combinatie van twee openbare functies. Het integreren hiervan in één gebouw zorgt voor minder verrommeling op straat en het heeft tegelijk een sociale controle functie. Ook in Nederland zal deze combinatie niet misstaan en de verwachting is dan ook dat het in de toekomst vaker in het straatbeeld zichtbaar zal zijn.

Kiosko by SaniTronics & Fabrique from Fabrique 3D on Vimeo.

Kiosk Toilet Oranje Animatie

Toilet Kiosk Oranje Animatie 26-01-2016.3058

Kiosko Aseo Groen mensen voor

Aseo Kiosko Green mensen achter

SAN-SK-Kiosk in omgeving

SAN-SK-Kiosk Nacht in omgeving

SAN-SK-Kiosk Oranje Animatie 26-01-2016.3059

SAN-SK-Kiosk Oranje Animatie 26-01-2016.3060

SAN-SK-Kiosk Oranje Animatie 26-01-2016.3063

See more at: http://sanitronics.eu/kiosko-kiosk-en-openbaar-toilet-ineen/#sthash.PqDACVL3.dpuf

De Lijn Schuilhuisjes Vlaanderen

Schuilhuisjes voor Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Fabrique ontwikkelde de nieuwste generatie schuilhuisjes voor het Vlaamse openbaar vervoer. Een volledige familie van haltemeubilair: schuilhuisjes in diverse configuraties, zitmeubilair, afvalbakken en statische en dynamische reisinformatie. Dit gebeurde in het kader van een Europese aanbesteding, in samenwerking met Epsilon nv, de Belgische producent van signs, displays en haltevoorzieningen. Epsilon heeft al een sterk portfolio waarbij ze al vele steden en provincies in Nederland voorzien hebben van moderne en comfortabele haltevoorzieningen.
Bijzonder is dat de nieuwe schuilhuisjes feitelijk de opvolgers zijn van de schuilhuisjes die Fabrique en Epsilon in 2002 en 2009 al ontwikkelden voor de Lijn, waarmee alle opgedane ervaringen in het ontwerp van het nieuwe model konden worden meegenomen. Zo is met deze schuilhuisje de toekomst naar het nu gehaald.
De modules zijn zo ontwikkeld dat ze autonoom verlicht zijn, gebruikmakend van de modernste LED en zonne-energie.
Alle producten werden ontwikkeld vanaf het marketingconcept tot en met engineering en productie-implementatie. De jarenlange samenwerking met Epsilon zorgde ervoor dat gezamenlijk een bijzonder flexibel en kostprijsvriendelijk resultaat werd bereikt.

De schuilhuisjes zijn sinds deze zomer te bestellen door de Vlaamse gemeenten, waarbij een subsidie van de Vlaamse overheid ervoor zorgt dat de aanschaf prijs voor de gemeenten sterk wordt gedrukt. Bovendien zijn er sinds deze generatie ook varianten beschikbaar met Poly carbonaat wanden, om vooral daar waar met regelmaat een ruit sneuvelt deze beter bestand te maken tegen deze vorm van vandalisme.

Ok zijn is er een ruime variatie in breedtes en dieptes te verkrijgen om daar waar het nodig is voldoende schuil capaciteit voor de reiziger te bieden, of daar waar het trottoir smal is er ook een smalle variant van deze halte accommodatie geplaatst kan worden.

Familie Versie 2 De Lijn 02

De_Lijn_2016

De_Lijn

De_Lijn_Fabrique_Hoek

De_Lijn_Type_A

De_Lijn_Type_D

De_Lijn_Type_E

De_Lijn_Type_F