adres en contact Fabrique public & industrial design


Hoe Fabrique te bereiken met het openbaar vervoer

Vanaf station Delft loopt u in ongeveer 15 minuten naar ons pand op de Frederik Matthesstraat 30. Ook is het mogelijk om de tram te pakken.
plan uw reis op 9292.nl naar station Delft

1)  Pak tram 1 of 19 richting Scheveningen of Leidschendam (trams vertrekken aan stationskant centrum).

2)  Stap uit bij halte Wateringsevest. Vanaf hier loopt u het in enkele minuten. Steek de weg over richting het viaduct en loop met de weg mee onder het spoor door.

3)  Ga vervolgens na het spoor de eerste straat rechts. Volg deze straat tot u het bovenstaand pand tegenkomt.

Hoe Fabrique te bereiken met de auto

locatie en parkeren

De vestiging van Fabrique aan de Frederik Matthesstraat heeft op eigen terrein parkeergelegenheid voor de deur.

Plan uw route naar Fabrique, Frederik Matthesstraat 30 2613 ZZ Delft. U kunt hier uw auto voor de deur parkeren. plan uw route in Google MapsFabrique Villa, voormalige drukkerij Van Marken Delft

Fabrique public & industrial design is in 2012 verhuisd naar de voormalige drukkerij in het Agnetapark in Delft. Met enige trots, want het Agnetapark is een bijzondere wijk van arbeiderswoningen, die behoort tot de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten.

Het parkgebied werd in 1881 gekocht door Jacques van Marken, directeur van de nabijgelegen Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek. Het Agnetapark is genoemd naar Agneta Matthes, zijn vrouw. Het complex werd in 1884 voltooid en is het eerste Nederlandse project van sociale woningbouw. Ook is het het eerste tuindorp van Nederland; dit principe zou in de eerste helft van de 20e eeuw vaker worden toegepast in woningbouwprojecten. Zo konden de arbeiders hun eigen groente verbouwen en daardoor gezond en goedkoop eten. Louis Paul Zocher ontwierp de waterpartijen en het slingerend stratenpatroon. Koningin Emma en prinses Wilhelmina openden het fabriekscomplex en het bijbehorende Agnetapark in 1884.Sinds 1989 is het Agnetapark als geheel een rijksmonument en bovendien beschermd stadsgezicht sinds februari 2011.

(tekst deels overgenomen van Wikipedia)


In de drukkerij, door ons liefkozend “de Villa” genoemd, zijn rond 1900 de etiketten voor de Calvé slaolie nog gedrukt. Nu is het de thuisbasis van Fabrique public & industrial design, licht, inspirerend, met uitzicht op de fontein en met parkeerplaats voor de deur.